BulutTahsilat -MAİL ORDER NEDİR? DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

MAİL ORDER NEDİR? DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Mail Order, kredi kartı ile ödeme altyapısı olmayan firmaların tercih ettiği ve çekim işlemi sırasında kart sahibinin fiziken pos cihazının ...

MAİL ORDER NEDİR? DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

1 Temmuz 2019

Twitter-icon
MAİL ORDER NEDİR? DEZAVANTAJLARI NELERDİR?
 
Mail Order, kredi kartı ile ödeme altyapısı olmayan firmaların tercih ettiği ve çekim işlemi sırasında kart sahibinin fiziken pos cihazının yanında olmadığı durumlarda yapılan işlemlerdir.
Kart sahibinin fiziken işlem sırasında bulunmaması nedeni ile de firma tarafından iletilen mail order formunun doldurması beklenir. Bu form içerisinde  karta ait tüm bilgilerin girileceği alanlar mevcuttur. Ayrıca firma kendisini garanti altına alacağını düşündüğü için kart sahibine ait kimlik fotokopisi bilgisi de isteyebilir. Tüm bu süreçler tamamlandığında ve kart sahibinden imza yada kaşe ile mail order formu geldiğinde, ödeme manuel olarak yapılır ve süreç tamamlanmış olur.
Aslına bakarsanız bu süreçler anlatıldığı kadar basit süreçler değildir. Yapılan bu işlemin müşteriyi ne kadar yorduğundan bahsetmeye gerek dahi yok. Bunun yanı sıra bu işlemle birlikte hem firma hem de müşteri büyük bir risk altına girmiş bulunur. Firma tarafından bakıldığında bu formların ne kadar süre ile nerede, hangi ortamda saklanması gerektiği sorunu ortaya çıkar. Güvensizce ortada gezen not kağıtları, çalışanların bu bilgileri kötü amaçlı kullanmak istemeleri gibi bir çok sorunla karşılaşmak mümkün. Müşteri açısından bakıldığında ise kart bilgilerini paylaşması nedeniyle kötüye kullanım durumunda bazen çok büyük maduriyetlerin yaşanması söz konusu olabilir.
BulutTahsilat, tahsilat çözümleri ile tüm bu olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçecek alternatifler sunuyor.

BulutTahsilat – Bayi Tahsilat Programı
Bayilik ağına sahip şirketlerin bayilerine bir kullanıcı oluşturup tahsilata başlamalarını sağlar. Bayiler ve alt bayiler için  sınırsız kullanıcı oluşturulması mümkündür. Aynı bayi için birden fazla kullanıcı oluşturulmasına ve yetkilendirme yapılmasına izin verir.
Bankanın pos seçimlerinin güvenle oluşturulmasını, peşin ve taksit işlem seçeneklerinin kolaylıkla yönetilmesini sağlar.
Hangi bayinin hangi tutarda ödeme yaptığını raporlar. İşlem tutarı, komisyon tutarı ve komisyon oranları gibi tüm önemli bilgileri gösterir.
Yaygın olarak kullanılmakta olan tüm ERP ve CRM programlarına veri akışı sağlayabilir.
İster BulutTahsilat ister firmanın kendisine ait olan web sitesi üzerinden kullanım ve yönetim imkanı verir.

BulutTahsilat – Sanal Pos Altyapısı
Tüm bankaların Sanal Pos hizmeti için hazır altyapı sunar. Finansal veri akışını kusursuz bir şekilde yönetir. Müşterilerden kredi kartı ile tahsilat yapma imkanı verir.
Sadece banka başvurusu yaparak Sanal Pos alınması yeterlidir. Kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan hemen tahsilata başlanabilir. Tüm bankalar için hazır altyapıyı sunar.
İster peşin ister taksitli çekim izni verilebilir. Ayarlamalar birkaç tıklama ile kolayca yapılabilir.
Günlük, aylık işlem raporları ve banka bazlı işlem raporları, başarılı – başarısız işlemler, verimsiz Pos gibi onlarca rapor sunar.
SSL ve TLS sertifikaları ve gelişmiş sahtecilik önleme filtreleri ile tam koruma sağlar. İstenirse 3D güvenlik kullanılarak doğrulama yapılmasına uygun altyapı sunar.


Twitter-icon
Önceki Yazılar
...
AÇIK BANKACILIK NEDİR ?

Açık bankacılık makalelerimizin ilki olan bu makalede daha çok açık bankacılık tanımı ve düzenlemelerine yer verirken, ikinci makalemizde...

...
SWIFT VE BIC KODU NEDİR?

BIC kodu ingilizce bir kelime grubu olan Bank Identifier Codes ‘un kısaltmasıdır. Bu kısaltma Banka Tanımlama Kodları’nın ingilizce karşılığıdır.

...
FİNTECH Mİ, TECHFİN Mİ?

Fintech-techfin farkını belirgin şekilde açıklamak için techfin’in ne olup olmadığını biraz daha açmak gerekiyor...

BulutTahsilat - Referanslar